Squash 57

Padel? Denk ook eens aan squash 57!

- Jong, oud, ervaren of beginner: je kan direct een leuke partij spelen

- Je kan het spel met twee of vier personen beoefenen

- Geen ingewikkelde techniek vereist, dus (lang) lessen is niet nodig

- Je kan altijd spelen ongeacht de weersomstandigheden

Squash 57

Wat is squash 57?

Zoals het populaire padel min of meer uit het tennis is voortgekomen, is in de jaren 80 racketball ontstaan vanuit de squash wereld. De naam racketball is in 2016 gewijzigd in squash 57. Het spel wordt inmiddels in meer dan 40 landen gespeeld en het aantal spelers neemt zeer snel toe en dat is ook niet verwonderlijk..

In tegenstelling tot padel kan het spel zowel single als dubbel worden gespeeld. Bij het dubbelspel speel je binnen één team om de beurt. Ten opzichte van squash is minder techniek nodig en ook is het minder vermoeiend. Om die redenen is het ideaal voor beginners, 50+’ers en scholieren. Het kan ook uitstekend dienen als opstap naar squash of voor spelers die een keer iets anders willen proberen dan tennis, badminton of padel.

Je speelt het spel met een grotere (57mm) meer stuiterende bal dan bij squash (40mm). Er worden ook andere rackets gebruikt. Deze combinatie zorgt ervoor dat er langere rally’s worden gespeeld en ook het niveauverschil kleiner wordt. Hierdoor kan zowel jong tegen oud als ervaren tegen beginner al leuke wedstrijden opleveren. De puntentelling en regels zijn vrijwel hetzelfde als bij squash. Een Engelse versie van de officiële regels vind je hier:

Squash 57 Standard Rules
PDF – 306,3 KB 426 downloads

Wil je het een keer proberen?
Je kan tijdelijk gratis rackets en ballen lenen aan de bar!


Wil je een keer Squash 57 spelen? Aarzel dan niet en